Us presentem la nova excursió: Es tracta de visitar el Museu del Suro a Palafrugell (Girona) i també
visitar els camps d’alzines sureres, perquè pugueu veure tot el procés des del seu inici.

Pels que no ho coneguin, Palafrugell va ser durant molts anys capdavantera dins de l’industria productora de taps de suro ques’exportaven arreu. Tal com ens ho explicaran mitjançant uns audiovisuals, era una industria que donava feina a molta gent i això doncs representava una riquesa pel poble.

Primer visitarem el Museu del Suro a Palafrugell i després anirem al poble de Llofriu per veure els camps d’alzines sureres. Finalment anirem a dinar al mateix Palafrugell i esperem que us agradi
el menú que hem triat.

Perquè un dissabte? Doncs perquè dintre de la visita hi tindrem la col·laboració d’uns empleats de la Fabrica de Suro J. Vigas que ens faran una demostració pràctica i aquestes persones el diumenge no podrien fer-ho. Després també ens trobem en què en ser el mes de Maig, els diumenges hi han comunions i els restaurants doncs estan més plens. Ho hem preparat amb tota l’il·lusio i esperem que això no sigui obstacle perquè vingueu.

La sortida serà a les 8:00 hores de la Plaça de Sants, com sempre. S’ha de venir esmorzat. Cap a les 10 hores arribarem al poblet de Mont-ras que es a tocar a Palafrugell i allà ens aturarem a fer un cafè, anar al lavabo.etc. A les 10:30 començarem la visita al Museu que durara aproximadament fins a
les 12. Després anirem a Llofriu a on ja ens hi espera el senyor Lluís Medir que ens fara tota l’explicació dels arbres i com es pelen per treure el suro. També ens projectara un audiovisual.
Amb tot aixo ja arribarem a cap a les 2 i aleshores anirem a dinar. Tot és molt a prop o sigui que no ens entretindrem massa.

El que si que us he de demanar es que trieu el segon plat del menú, perquè puguem dir al restaurant amb la deguda antelació. Podeu triar entre:
Rostit català d’ànec, conill i botifarra amb patates al forn
o bé
Lluç amb salsa a “l’ajillo”.

El preu serà pels socis de 36 euros i pels no socis de 40 Euros.


Comments are closed